Tomatposen fra Orø, gratis opskrift

Hæklet tomatpose.

Forbrug: 30-35 g økologisk bomuldsgarn.

Hæklenål nr 2,5.

Posen her er hæklet i Olive Green, nr 0057. Find øko-garn her.

OPSKRIFT:

Start
Hækl 4 luftmasker, stik ind i den første luftmaske og træk garnet igennem, så der dannes en lille bitte ring.

1. omgang
Hækl 2 luftmasker og herefter 11 stangmasker, der alle hækles ned i ringens midte. De 2 første luftmasker tæller som en stangmaske, så der bliver i alt 12 “pinde”.
Afslut omgangen med en kædemaske i den 2. luftmaske.
Der er 12 masker i omgangen.

2. omgang
Hækl 2 luftmasker og 1 stangmaske tæt op af, og derefter 2 stangmasker i hver maske hele vejen rundt. Igen tæller de 2 luftmasker som en stangmaske, så der skal være i alt 24 “pinde” i omgangen. Afslut omgangen med en kædemaske i 2. luftmaske.
Der er nu 24 masker i omgangen.

3. omgang
Hækl 3 luftmasker, og herefter 23 gange * 1 stangmaske + 1 luftmaske *. Der er nu 24 “pinde” med et lille lufthul imellem hver. Afslut omgangen med en kædemaske i den 2. luftmaske.

4. omgang
Hækl 4 luftmasker, og herefter 23 gange * 1 stangmaske + 2 luftmasker *. Stangmaskerne hækles i kanten af stangmaskerne fra forrige omgang (ikke i mellemrummet).
Igen er der 24 “pinde” med lufthuller imellem.
Afslut omgangen med en kædemaske i den 2. luftmaske.

5. omgang
Hækl 6 luftmasker, og herefter 23 gange * 1 dobb stangmaske + 3 luftmasker *. De dobbelte stangmasker hækles i kanten af stangmaskerne fra forrige omgang (ikke i mellemrummet).
Igen er der 24 “pinde” med lufthuller imellem.
Afslut omgangen med en kædemaske i den 3. luftmaske.

6. omgang
Hækl 6 luftmasker, og herefter 23 gange * 1 dobb stangmaske + 4 luftmasker *. De dobbelte stangmasker hækles i kanten af dobb-stangmaskerne fra forrige omgang (ikke i mellemrummet).
Igen er der 24 “pinde” med lufthuller imellem.
Afslut omgangen med en kædemaske i den 3. luftmaske.

I alt 24 omgange.
Gentag 6. omgang indtil der er i alt 24 rækker/omgange – eller indtil din pose har den længde, du gerne vil have. Bryd garnet og hæft ender.

Snor og afslutning.
Hækl en snor af luftmasker, 65 – 70 cm, og sæt snoren i den øverste kant, så posens åbning kan trækkes sammen. Bind de 2 ender sammen, så snoren er en fast ring.

Fyld posen med tomater eller andet og hæng den på en krog på væggen eller døren, og få mere plads på køkkenbordet eller arbejdsbordet.

Vælg bomuldsgarn, der tåler vask på 60*, og anvend en vaskepose, når du vasker den i vaskemaskine, så de mange åbne løkker ikke griber fat i de øvrige tekstiler i vaskemaskinen.

 

 

Malcare WordPress Security