/
Om os

Vivatex, salg af økotekstiler siden 1998.

Vivatex er grundlagt i 1998 af Hanne Kold, uddannet håndarbejdslærer og livslang tekstilnørd. I dag er Vivatex både producent og forhandler af et stort udvalg af bæredygtige og økologiske tekstilvarer.

 

  • Tilbage til håndværket
  • Økologisk bomuld
  • CO2 neutrale materialer
  • Fremstillet i Danmark
  • Syet op efter ordre
  • Made for you
  • Værdsæt syning som et håndværk

Grundlagt i økologiens ungdom.

I 1998 var dengang, hvor økologi var lidt langhåret, og økologisk mælk hentede man i små helsebutikker. Økologisk bomuld var rigtig langhåret – for som nogen sagde: ”Herregud, vi spiser jo ikke bomuld, så det kan vel være lige meget”.

Først holdt butikken til i hjemmet i Måle. Siden flyttede butikken til Nedergade i Odense, et par år kunne man finde butikken i Kerteminde, og senere flyttede den til Blågårds Plads på Nørrebro i København.

2023

Fra april 2021 er VivaTex en ren webshop og jeg har etableret VivaTex’s egen systue på Bogø.

Det handler stadig rigtig meget om økologi, og så er det også en anden form for bæredygtighed, der er i spil.

Syning er et håndværk

Det er lidt en prøve, at jeg trækker så meget hjem til egen systue, men det handler for mig også om bæredygtighed. At det er lavet af en, der arbejder under ordentlige forhold, og at det ikke skal jorden rundt.

Det er rigtigt vigtigt, at vi forholder os til, at vi har en tung og grum tekstilindustri på den anden side af jorden. Jeg vil gerne have mere opmærksomhed omkring de tekstile håndværksfag, og have værdigheden tilbage omkring syning.

  • at have smukke tekstiler i sit hjem og have dejligt tøj i skabet er en stor glæde. Vælg de bæredygtige varer, de gode kvaliteter, brug det længe og giv det videre.

En skjorte til 79,95?
Det er meget tankevækkende, at se en lille blomstret skjorte, med krave, manchetter, stolpelukning, knapper, bærestykke – alt det syning og materialer – til 79,95 kr i et stormagasin.

Mange har tjent penge på den undervejs og hvem har syet den?

Luk øjnene op.
Jeg er ret dårlig til at læse og analysere lange rapporter og ”arkivere” tal og slagkraftige faktaargumenter,
men syhåndværkets vilkår og værdighed optager mig meget.

Bangaladesh-akkorden
Hvis du gerne vil vide mere om verdens tilstand i den tekstile industri, der hvor det er slemt, så er der meget viden at hente hos Tanja fra Secondhandfirst.dk. Se bl.a. hendes indlæg om Bangladesh-akkorden her.

Naturpudecentralen

Med VivaTex’s nye hjertebarn,  “Naturpudecentralen”, løfter jeg barren for bæredygtighed.

Naturpuderne er syet i økologisk bomuld og fyldt med økologisk plantebaseret fyld (skaller, kerner mv).
Det vil sige, at alt fyld kan smides direkte i komposten eller bare ud i jorden, når puden skal skaffes bort.
Både den økologiske bomuld og naturfyldet binder co2 til jorden (som planter).

Naturfyld er helt uden plast og polyester og er et fantastisk bæredygtigt alternativ.

 

Om Fru Vivatex: Hanne Kold.

Vivatex bliver nu som dengang drevet af Hanne Kold, som står ved klippebordet og sidder for enden af telefonen, uanset om det er spinderiet eller privatkunden, der ringer. Hanne er uddannet håndarbejdslærer, og har mange års erfaring som underviser og med tekstilhåndværk i praksis. Med over 20 år i branchen trækker hun på et stort netværk af forretningsdrivende, kreative og skabende kræfter indenfor bæredygtighed i almindelighed og bæredygtig tekstilproduktion i særdeleshed.

2020, Corona og forandring.

Foråret 2020 kom med Corona, som et spøgelse, og det gav anledning til ændringer og nye planer. Butikken på Blågårds Plads blev lukket i løbet af sommeren.
VivaTex lever nu og stortrives som en webshop. Stadig med VivaTex’s populære stribede sengetøj, ammepuder og andre økologiske lækkerier. Der er nye ideer og nye produkter på vej – så hold godt øje 😉

Malcare WordPress Security