ØKO og GOTS, VivaTex no 110390.

Vi får vores færdige varer og metervarer fra GOTS certificerede leverandører i Indien, Tyrkiet og Grækenland og enkelte ruller fra andre EU-lande.  Desuden får vi IVN Best certificerede varer (som kan inkluderes i GOTS) fra bl.a. Tyskland.
Enkelte metervarer er kbA certiceret fra Tyskland, og de kan ikke komme ind under vores GOTS licence, og de er derfor beskrevet som  kbA økologisk bomuld under produktinformationen.
Vi har små egne systueproduktioner, hvor vi syr op i vores GOTS-stof, og de varer er ikke GOTS certificeret - da det vil kæve for meget administration at oprette og administrere små varepartier.
De er beskrevet som syet op af GOTS stof på egen eller mindre systue i EU.
Vi vil helst have alt i GOTS - det er målet.
Vores leverandører er hele tiden på den rigtige vej til at opfylde kriterierne. F.ex har vi ved bestilling af 7 metervarer fået oplyst, at de 3 af rullerne var fra den nye produktion som er IVN Best, de 4 andre ruller var fra forrige produktion, hvor det sidste led - en finisher, der vasker ud - ikke var godkendt til GOTS ( men finisher'en er godkendt til andre øko-mærker).
Det er en jungle ;-). VivaTex´s certificering er 100% organic.
Vær opmærksom på, at nogle GOTS-varer ikke er 100% organic. Der er oprettet "gradbøjninger" af GOTS, så der findes mærkninger, der tillader f.eks 30% konventionelt bomuld.
Der er mere information om GOTS her: http://www.global-standard.org/
vivatex - GOTS, sticker 1-11-11

No Comments Yet.

Leave a comment