Beskrivelse
Madpose/stofpose, genbrug.
Vask ved 60* er god køkkenhygiejne
I vores jagt på gode alternativer til plast- og engangsemballage til mad, er det vigtigt at vælge grønsagsposer og tekstiler, der kan vaskes ved 60*.
Vask ved 60* sikrer, at bakterier og evt mugsporer mm bliver slået ned og vasket ud af stoffet.
Våd pose
Madposer i bomuld og hør er et smart alternativ til plastikposer, når du vil opbevare frugt, grønsager og krydderurter på køl. Skyl posen under den kolde hane, vrid den godt og put grønsagerne i posen og læg posen i køleskabet.
Grønsager og krydderurter kan holde sig friske i lang tid, især hvis posen holdes fugtig. Efter et par dage skal posen måske skylles og vrides igen – og dine grønsagers holdbarhed forlænges.
Madposen er åndbar, og derfor bliver bliver grønsagerne ikke “snaskede” – de kan tørre lidt ud, hvis du glemmer at holde posen fugtig.
“Tør” pose
Pak dit brød i en tør pose og læg en fugtig klud henover. Så kan brødet ånde, og det får hjælp til at holde på fugtigheden i brødet.
Posen kan også bruges som frugtpose, madpakkepose, legetøjspose og pose til alle mulige småting.
Hvad er upcycling?
Det enkleste er recycling, hvor en t-shirt fortsætter som t-shirt hos en ny ejer. Der bliver ikke ændret noget på t-shirten.
Downcycling bruges, når blandede fibre ikke kan separeres og sorteres og man ikke kender farver og kemikalier – når det er en rodebutik, der ender som f.ex hundetæpper og klude.
Upcycling er når vi forarbejder stoffet og giver tekstilet en ny identitet. Når et gardin bliver syet om til madposer, og en t-shirt bliver syet om til måske en bodystocking.